L’empitjorament de l’alimentació farà minvar l’esperança de vida en les pròximes generacions

En el Dia Mundial de la Nutrició, recordem alguns dels efectes de seguir hàbits alimentaris excessius i desequilibrats

Una mala alimentació pot causar malalties pròpies de persones majors en perfils joves / À Punt NTC

Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial de la Nutrició amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància d'alimentar-nos correctament en un moment en què cada vegada cometem més errades en aquest camp.

L'obesitat infantil és un dels problemes que més preocupen en l’actualitat, ja que genera vells prematurs i unes generacions futures que tindran una esperança de vida més baixa que la dels seus progenitors. 

Segons els experts, el desconeixement i les presses, que ens duen a buscar opcions fàcils, estarien darrere d’uns hàbits alimentaris desequilibrats i una ingesta excessiva d’aliments.

Purificación García, catedràtica de tecnologia dels aliments de la UPV, adverteix que “tenim dos problemes importants: el nombre i la mida de les racions que hem de menjar de cada producte cada setmana”.

Seguir una mala alimentació durant els primers vint anys de vida té conseqüències greus i pot cusar que malalties pròpies de persones majors apareguen cada vegada en perfils més joves.

Marta García-Legaz, divulgadora mèdica de l’Institut Mèdic Ricart, recorda que “malalties com la diabetis o l’obesitat són un factor de risc per a problemes cardiovasculars com la hipertensió i el colesterol” i que un consum excessiu de certs aliments, com la carn roja, “està relacionat amb el càncer de còlon”. 

També et pot interessar

stats