L'autobús groc: el projecte contra la violència de les armes als Estats Units

4.368 seients buits en 52 autobusos recorden els menors morts els últims dos anys per armes de foc

Campanya NRA Children's Museum
Campanya "NRA Children's Museum"
16 de juliol 2022 - 12:47

Des del 2020, les armes de foc han superat els accidents de trànsit per a convertir-se en la principal causa de mort en menors als Estats Units, ja que ha arrabassat la vida a 4.368 xiquets, com informa l'associació Change the Ref en la campanya "NRA Children's Museum" ('Museu Infantil de l'Associació Nacional del Rifle'), que apunta a la principal organització defensora de l'ús de les armes sobre les conseqüències del seu discurs, en forma de museu infantil de morts.

Dins de la campanya, també hi ha l'impactant projecte visual L'autobús groc en què, s'exhibeix un museu mòbil format per 52 autobusos grocs amb totes les places buides, i una inscripció al sostre amb el lloc i la data d'un tiroteig escolar.

A l'interior dels vehicles, una exposició de records; fotografies, vídeos, àudios i efectes personals de xiquets i xiquetes que han perdut la vida a causa de les armes.

Autobusos grocs de l'"NRA Children's Museum"
Autobusos grocs de l'"NRA Children's Museum"

L'associació Change the Ref dona les ferramentes necessàries perquè la joventut cree una veu pròpia i crítica davant els problemes actuals, el seu objectiu "és oferir una veu disruptiva per ajudar a liderar el camí cap al canvi: un futur més pacífic".

Manuel i Patricia Oliver, fundadors de l'organització, van perdre el seu fill de 17 anys, Joaquin en el tiroteig de Parkland a Florida. Des de Change the Ref qüestionen les actuacions polítiques en relació amb les armes de foc "en lloc de prioritzar la vida dels nostres fills, fan negocis amb l'Associació Nacional del Rifle i això representa la corrupció", segons Manuel.

El primer moviment del projecte L'autobús groc dins de la campanya "NRA Children's Museum", s'han presentat a l'oficina del senador Ted Cruz per honrar les víctimes de la violència armada i impulsar la reforma de les armes. El senador texà és dels que apareixen a la llista de polítics a favor de les armes.

També et pot interessar

stats