L'Audiència Nacional rebutja la petició de Camps d'ajornar el juí de l'expositor de Fitur

L'expresident valencià havia fet la sol·licitud perquè havia detectat que en la plataforma digital on ha de constar tota la causa no estava inclosa tota la documentació

L'ex president del PP de la Comunitat Valenciana Francisco Camps compareix en roda de premsa
L'expresident del PP de la Comunitat Valenciana Francisco Camps compareix en roda de premsa / Jorge Gil (Europa Press)

L'Audiència Nacional ha decidit rebutjar la petició de la defensa de l'expresident valencià Francisco Camps, que havia sol·licitat que se suspenguera l'inici del judici per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market de l'expositor de Fitur 2009, programat per a aquest 23 de gener, perquè havia detectat que en la plataforma digital on ha de constar tota la causa no estava inclosa tota la documentació.

Fonts jurídiques assenyalen que la secció segona de la sala penal ha acordat per provisió d'11 de gener denegar la suspensió i emplaçar la defensa a reproduir la queixa durant la celebració del judici, en les qüestions prèvies.

Va ser el passat 4 de gener quan la representació legal de Camps va elevar l'escrit recordant que l'octubre de 2022 es va emplaçar les parts a indicar amb la deguda antelació els toms i folis on estaven els documents que volien fer valdre en el judici oral, i que estaven pujats a la plataforma Alfresco. Expliquen des de la defensa que, no obstant això, i malgrat aquesta petició de la sala penal, en la plataforma van detectar que segons el dia, "l'orde i la ubicació dels arxius canvia i és diferent", i que "la causa ni està arxivada de manera cronològica ni es troba incorporada en la integritat".

Trobaven així mateix que existeixen carpetes buides, que hi ha toms que no estan i uns altres que ni tan sols estaven foliats. Per això, i tenint en compte que s'està davant una causa "d'excessiva documentació i dilatada tramitació" consideraven que esdevenia "impossible el compliment de l'emplaçament". Així mateix, indicaven que amb aquest problema era impossible "l'exercici del dret de defensa amb tota la seua virtualitat" perquè resultava "impossible la preparació del judici".

Per tot això, la defensa de Camps indicava que havia de suspendre's l'inici del judici, programat per al dilluns 23 de gener, "mentre no canvie l'anterior circumstància". I demanava que, per a no generar dilacions indegudes, el lletrat de l'Administració de Justícia certificara que en la plataforma Alfresco on obra la causa concorren les circumstàncies descrites.

Però ja en una diligència de constància, la lletrada de l'Administració de Justícia va indicar que "examinades les presents actuacions, així com la documentació elevada a la plataforma CLOUD, es comprova que tota la documentació de què consta aquesta causa, així com la de totes les causes anteriors relacionades amb aquesta, es troben elevades a aquesta plataforma des del moment de la incoació de les actuacions".

També et pot interessar