L'adjudicació de Fitur a Orange Market torna a l'Audiència Nacional

Declaren quatre testimonis de les empreses involucrades.

Europa Press
Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en el marc del cas Gürtel, continua recaptant dades sobre l'adjudicació a Orange Market del muntatge de l'estand institucional en l'edició de 2009 de Fitur. Així, ha citat per a aquest dimarts quatre testimonis que podrien aportar més informació sobre el grau de coneixement de Camps sobre el contracte assignat, en teoria, de forma irregular.

Segons les citacions, el titular del jutjat ha convocat Emilio Alhambra, de Ciutat de la Llum; José Puentes i Julio García Gimeno, de Ciutat del Motor; i Francisco Amorós, de la Conselleria de Cultura i Esports. Totes aquestes organitzacions van tindre expositors en l'estand de la Comunitat Valenciana en l'edició de Fitur.

El magistrat instructor ha assegurat que el motiu de la citació dels testimonis és perquè, aparentment, van ser convocats a una reunió prèvia en la qual se'ls va indicar que l'empresa que dirigia Álvaro Pérez, 'el Bigotes', "faria els treballs per a Fitur 2009" i que l'empresa "passaria el pressupost a cadascun d'ells i que vindria autoritzat des de presidència".

El jutge tracta de dirimir si Camps va ser responsable de l'adjudicació, investigada en la peça 5 del cas Gürtel, en línia amb el que va declarar en el judici pel finançament il·legal de les campanyes del PP a la Comunitat Valenciana l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa. L'exsecretari va afirmar que el president ordenava adjudicar els contractes públics a les empreses de la trama.

També et pot interessar

stats