Camps anirà a juí per l'adjudicació de l'expositor de Fitur

El jutge del cas Gürtel dicta l'obertura de juí oral a l'expresident de la Generalitat i també li imputa tràfic d'influències.

VÍDEO | Camps anirà a juí per l\'adjudicació de l\'expositor de Fitur

El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha dictat acte d'obertura de juí oral a l'expresident valencià Francisco Camps per l'adjudicació presumptament irregular a la trama de Francisco Correa d'un expositor en Fitur 2009.

De la Mata l'envia al banc dels acusats pels delictes de prevaricació, frau a l’administració i tràfic d'influències, si bé rebutja fer-ho pel de malversació per no haver sigut investigat en aquesta peça per aquest últim delicte.

El jutge l’envia a juí davant de "l’arsenal d'indicis, molt consistents" i cadascun "prou acreditat", que Camps va participar en l'adjudicació del contracte de Grans Celebracions 2009 a favor d'Orange Market, empresa de la Gürtel.

Segons el jutge, ho va fer per a afavorir aquesta empresa "a canvi de la seua paciència i resignació davant de l'impagament del deute multimilionari" que el PP valencià tenia amb Orange Market, i la seua col·laboració en acceptar les il·legals fórmules de pagament que el partit utilitzava" per a anar cancel·lant-la.

El magistrat ha adoptat la decisió en un acte contra el qual no cap recurs, després que la sala penal ha confirmat el processament per aquests fets.

També et pot interessar

stats