L'Audiència d'Alacant rebaixa un any una condemna en aplicació de la llei del "només sí és sí"

L'home va ser condemnat el 2018 a tretze anys, sis mesos i un dia per sotmetre la filla de la seua parella llavors, que tenia 12 anys, a tocaments, fel·lacions i masturbacions

Audència Provincial d'Alacant
Audència Provincial d'Alacant / Arxiu

L'Audiència Provincial d'Alacant, en aplicació de la llei coneguda com "només sí és sí", ha rebaixat en un any la pena imposada a un home condemnat per abús sexual el 2018, i la pena del qual passa de tretze anys i mig a dotze anys i mig de presó.

En la seua resolució, que ja ha sigut notificada a les parts, la sala acorda revisar la condemna i rebaixar la pena de presó en un any, segons han informat aquest dimarts fonts del TSJCV, que han ressaltat que l'Audiència ha pres aquesta decisió partint del dret de tot penat al fet que se li aplique la norma més beneficiosa, encara que siga posterior al moment de dictar-se la seua condemna.

El pronunciament recull que el Tribunal Suprem va resoldre el recurs de cassació presentat el 2020, en el qual "no s'apreciaven circumstàncies que aconsellaren un increment de la pena sobre el mínim legal que ha de formar-se acudint a la meitat superior de la pena assenyalada per al delicte". Per això, asseguren que han d'estimar la sol·licitud de revisió de la pena i revisar la pena imposada en aquesta sentència, reduint-la en un any.

L'home va ser condemnat fa quatre anys a tretze anys, sis mesos i un dia per sotmetre la filla (que tenia 12 anys en aquell moment) de la que era nóvia seua, a tocaments, fel·lacions i masturbacions.

També et pot interessar

stats