L’Audiència de Barcelona anul·la la sentència condemnatòria de l’assetjador de la il·lustradora Paula Bonet

Els magistrats creuen que no està suficientment argumentat el deliri que pateix i se li ha aplicat l’atenuant, per això reclama una nova sentència

A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar a l'artista Paula Bonet
A la dreta, l'home que va assetjar la il·lustradora Paula Bonet i la sentència del qual ha quedat anul·lada / Europa Press

L’Audiència de Barcelona ha estimat el recurs presentat per la Fiscalia i ha anul·lat la sentència del jutjat penal número 10 de Barcelona, que condemnava a més de tres anys d’internament psiquiàtric l’home que va assetjar durant tres anys la il·lustradora valenciana Paula Bonet. L’Audiència considera que hi ha "falta de motivació" del deliri que pateix l’acusat, s’ha tingut en consideració l’atenuant i, per això, ara la jutge haurà de redactar una nova sentència.

Els magistrats admeten que el condemnat té una malaltia mental, però consideren que la magistrada que va jutjar aquest cas d’assetjament no va argumentar prou l’aplicació de l’eximent de trastorn mental, per això demanen una nova sentència.

És a dir, el condemnat pateix una malaltia psiquiàtrica, el deliri erotomaníac, que consta a la sentència, però la jutge no el va argumentar acuradament i per això se li va aplicar l’eximent de trastorn mental al processat.

A més de l'internament durant més de tres anys, el jutjat va condemnar l’assetjador a més d'un any de llibertat vigilada, tractament psiquiàtric extern i deu anys sense aproximar-se a la víctima, a la qual haurà d'indemnitzar amb vora 4.000 euros. 

 

També et pot interessar

stats