L'ambaixada de Kíev cita dilluns famílies bloquejades per la gestació subrogada

Les famílies, a Ucraïna de fa mesos, podrien aconseguir els passaports en breu.

L\'ambaixada de Kíev cita dilluns famílies bloquejades per la gestació subrogada
L'ambaixada de Kíev cita dilluns famílies bloquejades per la gestació subrogada

Diverses famílies espanyoles que esperen a Kíev per a poder inscriure els seus nadons, nascuts d'un ventre de lloguer, han sigut citades a partir de dilluns a l'ambaixada espanyola a aquesta ciutat per a donar-los informació sobre la legislació vigent, les alternatives legals i ajudar-los a buscar la millor solució possible. També hauran d'aportar la documentació i les diferents proves que requereix la secció consular de l'ambaixada, tal com ha explicat el Ministeri d'Afers Estrangers.

La problemàtica es va iniciar quan les vora trenta famílies afectades denunciaren que no podien inscriure els seus nadons al Registre Civil consular de l'ambaixada d'Espanya a Kíev, un tràmit necessari per a poder entrar amb ells a Espanya.

Ara, segons l'agència encarregada del procés de gestació, Go4Baby, els pares i les mares confien que la citació siga "un pas endavant" en aquest tràmit, mentre que el ministeri ja ha dit que estudiarà els expedients, cas per cas, perquè les famílies puguen obtindre el passaport dels menors i tornar a Espanya després de mesos d'incertesa a Ucraïna.

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, va assenyalar el 31 d'agost passat que esperaven "resultats a curt termini" sobre la situació d'aquestes famílies, mentre que Exteriors ha desaconsellat iniciar qualsevol procés de gestació subrogada a Ucraïna després que l'ambaixada d'Espanya haja estat informada en els últims mesos de possibles casos de mala praxi mèdica associada als processos de reproducció assistida i de possible tràfic de menors.

També et pot interessar

stats