L'alumnat de l'UJI denuncia la violència masclista amb una exposició de vídeos i cartells

Més educació i una comunicació amb perspectiva femenina, les claus de l'alumnat per a combatre aquesta xacra.

Els alumnes de Publicitat de l'UJI lluiten contra la violència masclista amb una mostra de vídeos i cartells
Els alumnes de Publicitat de l'UJI lluiten contra la violència masclista amb una mostra de vídeos i cartells
20 de novembre 2018 - 17:20

L'alumnat del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló han mostrat què pensen sobre la violència masclista amb una sèrie de vídeos i cartells que, des de hui, es poden veure al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials (FCHS). Aquesta exposició s'emmarca dins del conjunt d'activitats que la Universitat ha preparat durant aquesta setmana per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones i que inclouen també conferències, una projecció de curtmetratges i un concurs de microrelats.

L'activitat,l'organitza cada any l'Institut d'Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano com un espai de reflexió i denúncia perquè els alumnes i les alumnes rebutgen la violència exercida contra les dones. Només havien d'enviar un vídeo d'un màxim d’un minut de duració, en qualsevol suport, i que responguera al lema "No violència contra les dones". Els temes dels treballs seleccionats són diversos. Algunes propostes denuncien els patrons que en la història de l'art acaben per cosificar o sexualitzar la dona, mentre que altres alerten del fet que la violència masclista que s'exerceix sobre una dona és la conseqüència d'un procés llarg en el temps.

Els autors, tots ells alumnes de quart de Publicitat, aposten per l'educació com a fórmula per a eradicar la violència masclista. "Si la societat tinguera una concepció diferent, això no passaria: és faena de tots", diu l'estudiant Blanca Solbes. El seu company de curs, Carles García, coincideix amb ella però, pensant en clau publicitària, proposa donar més veu a les dones perquè parlen per elles mateixes. Aurora Muñoz, una altra de les estudiants participants, ha assegurat que va triar estudiar aquest grau perquè volia posar el seu granet d’arena per a construir una comunicació feminista: "és necessària en el món actual", ha remarcat. L'exposició de vídeos i cartells es pot visitar fins al 25 de novembre.

També et pot interessar

stats