L’alumnat de l’UJI denuncia aglomeracions en el tren de rodalies

Els passatgers asseguren que han d’anar dempeus durant el trajecte de més d’una hora

Imatges dels viatgers al tren de rodalies / À Punt NTC

L'alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló ha denunciat les aglomeracions en els trens que connecten la capital de la Plana Alta amb València. Han assegurat que han d'anar dempeus durant tot el trajecte, de més d'una hora, i que la situació s'agreuja durant el cap de setmana. Reclamen a Renfe més freqüència de pas. 

Carlos Revert, coportaveu del Consell de l'Estudiantat de l’UJI, ha afirmat que “constantment ens arriben queixes d'alumnes que ens diuen que és una exageració com estava el tren i la veritat que és una cosa que s'ha cronificat massa”.

Pepa, veïna de València, explica com aquest divendres el tren “estava petat de gent i quasi sense lloc per a asseure’s”. Helena, veïna de Puçol, assegura que dissabte passat, al matí, la cosa no era millor: “De matí, la gent va dreta, inclús no poden ni entrar al vagó. No et pots agarrar ni a la barra del tren”. El diumenge a la nit, es repeteix la situació: “La gent s'asseu molt de pressa sense deixar preferència a les embarassades o persones majors” ha explicat Mercè, veïna de Borriana.

Des que entrà en vigor l'abonament gratuït de rodalies i mitjana distància, s’ha notat l’augment de passatgers, un dels motius que han assenyalat els usuaris habituals. Actualment, entre Castelló de la Plana i València hi ha 44 trens d'anada i 44 de tornada durant la setmana, i vint en cada sentit durant el cap de setmana. El mateix nombre de trens que fa un any. Des del Consell d’Estudiantat, Revert ha assegurat que ells no han notat “un augment, si és que n’hi ha hagut cap, òbviament és insuficient”.

Els usuaris, i sobretot l'estudiantat, reclama trens amb més vagons i més freqüència de pas.

També et pot interessar

stats