L'Alfàs del Pi i Finestrat, entre els nou pobles premiats per Ecovidrio pel seu compromís amb la sostenibilitat
Els restaurants Hydra i Casa Muntanya han sigut reconeguts pel seu compromís amb la gestió dels envasos de vidre
L'Alfàs del Pi i Finestrat, a la Marina Baixa, són dos dels nou pobles costaners d’Espanya que han obtingut la distinció de Banderes Verdes de l’entitat espanyola Ecovidrio, pel seu compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular, a través de la recollida i reciclatge dels seus envasos de vidre.
També han sigut premiats els municipis de Lepe (Huelva), Rota (Cadis), Castelldefels (Barcelona), Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona), Alcúdia (Mallorca), el Consell de Menorca i San Pedro del Pinatar (Múrcia).
També han rebut el premi nou establiments de municipis de la costa compromesos amb la gestió d’envasos de vidre. A la Comunitat Valenciana, els premiats han sigut el Restaurant Hydra de Calp i el Restaurant Casa Muntanya de València. Segons ha informat l’entitat, en aquesta edició han participat més de 131 consistoris i 13.088 establiments d’hostaleria d'Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i les Illes Balears, que han reciclat 54.144 tones d'envasos de vidre en l'estiu del 2023.
Ecovidrio, gestora del contenidor verd a Espanya, ha assegurat que amb les tones reciclades s'ha evitat l'emissió de més de 31.000 tones de CO₂ a l'atmosfera i 65.000 tones de matèries primeres, així com l'estalvi de 38.700 quilowatts d'energia.
“El reciclatge de vidre a Espanya és una història d'èxit gràcies a l'esforç de tots”, ha apuntat el seu director general, José Manuel Nuñez-Lagos, que ha avançat que en 2023 compliran amb l’objectiu del Reial decret de la UE per reciclar el 70% dels envasos fixat per al 2030.
A més, la majoria d'ajuntaments han revalidat el guardó que ja van aconseguir en edicions passades. Entre ells es troben Oriola i Benidorm.
Durant el lliurament de guardons, Ecovidrio també ha presentat el segon Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, una enquesta en la qual han participat més de 12.000 establiments d’hostaleria de la costa espanyola, que ha analitzat la gestió eficient de residus, l'eficiència energètica, el consum d'aigua i les compres ecològiques, entre altres. “Quasi huit de cada deu establiments de zones costaneres amb més concentració turística ja apliquen mesures sostenibles en la gestió dels seus negocis”, ha afirmat la directora de comunicació d’Ecovidrio, Beatriz Egido.