L'alcaldessa de Begís recomana fotografiar les propietats afectades per a la tramitació d'ajudes

Ximo Puig ha visitat la població, on ha apostat per garantir el futur de l’embotelladora de Begís com a “palanca de desenvolupament”

L'alcaldessa de Begís demana al veïnat que facen fotos de les propietats afectades / À Punt NTC

L'alcaldessa de Begís, María José Madrid, ha demanat a les veïnes i els veïns de la població de l’Alt Palància que realitzen fotografies a les terres, habitatges o materials que s’hagen vist perjudicats per l'incendi forestal amb la finalitat de poder documentar la tramitació de les ajudes.

El veïnat de Begís, juntament amb el de Toràs, va començar a tornar a casa aquest dissabte gràcies a l'evolució favorable de les flames, però el retorn ha deixat un sentiment agredolç en veure com algunes de les propietats havien estat afectades pel foc.

La Generalitat garantirà el futur de l’embotelladora de Begís

Aquest diumenge al matí, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aprofitat la visita que ha fet als municipis de Viver i Begís, per a reunir-se amb l’alcaldessa de la localitat i el director la planta embotelladora de Begís, Joaquín Cortés, als quals ha oferit el suport de la Generalitat.

Puig ha afirmat que "s'aprovarà un pla d’ajudes per a totes les persones i ajuntaments afectats i algunes línies estratègiques, com ara el reflotament de l'embotelladora" per a convertir-la en una “palanca de desenvolupament” que genere “una major ocupació i capacitat de desenvolupament”.

El pròxim dilluns 29 d’agost està previst que s’aproven les ajudes destinades als afectats pels incendis forestals de Begís i la Vall d’Ebo en un ple del Consell extraordinari, que se centrarà a pal·liar especialment els efectes en l’agricultura.

També et pot interessar

stats