L’alcalde de València proposa a la Conselleria de Sanitat un protocol "flexible" per a les Falles

Per a la celebració, que ha quedat relegada de l'1 al 5 de setembre, Joan Ribó planteja que els actes queden supeditats “al nivell de risc en el qual es trobe en aquell moment la ciutat”

Imatge d'arxiu de'un monument faller de València
Imatge d'arxiu d'un monument faller a València / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha proposat a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, que s'establisca un protocol de Falles "flexible" que concrete i supedite la celebració dels diferents actes al nivell de risc en el qual estiga en aquell moment la ciutat, a fi que el col·lectiu fester puga "organitzar-se".

És el que ha traslladat el primer edil a la titular de Sanitat en una reunió celebrada aquest divendres, en la qual, segons Joan Ribó, Ana Barceló ha manifestat que "en principi estudiarà" la proposta i que li "sembla bé".

Fer un protocol condicionat al moment

El plantejament de l'Ajuntament és "fer un protocol, per dir-ho així, flexible, o condicionat al nivell en el qual estiga la ciutat", ha assenyalat l'alcalde, abans de precisar que es pretén que hi haja diferents nivells d'afectació que determinen quins actes es poden fer i com, "encara que les falles es puguen cremar i plantar", ha puntualitzat.

 "En aquests moments, evidentment, voldria que al setembre les coses estiguen bé, però ni jo ni ningú tenim aquesta garantia. L'aposta de fer uns protocols en funció del nivell, amb dues o tres possibilitats, crec que podria donar garanties al món faller per a organitzar-se", ha assenyalat Ribó.

També et pot interessar

stats