L’alcalde de la Nucia defensa davant el jutge que es va vacunar abans de la seua franja perquè sobraven dosis

Bernabé Cano assegura que va rebre el preparat amb el vistiplau de les autoritats sanitàries perquè un representant de Salut Pública estava davant

L'alcalde de la Nucia i diputat del PP en la Diputació d'Alacant, Bernabé Cano, ix del jutjat aquest dimecres
L'alcalde de la Nucia i diputat del PP en la Diputació d'Alacant, Bernabé Cano, ix del jutjat aquest dimecres / Morell (Efe)

L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP en la Diputació d'Alacant, Bernabé Cano, ha declarat aquest dimecres davant el jutge que va rebre la vacuna el 6 de gener, en una residència de la seua localitat, perquè sobraven dosis i el va autoritzar l'administració sanitària, que estava present en aquest centre a través d’una representant de Salut Pública.

L'alcalde, que no ha fet declaracions, està investigat per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, arran d'una denúncia de la Fiscalia, per rebre la vacuna a la residència de persones majors, abans del que li corresponia a la seua franja d’edat. 

La defensa del primer edil ha indicat als mitjans de comunicació que presentaran tant fotografies com enregistraments per a demostrar que Cano va entrar a la residència de la localitat amb el personal de Salut Pública, que l'espai era diàfan, per la qual cosa es veia perfectament tot el lloc i que la representant de l'administració prenia nota.

Per la seua professió

A més, Cano aportarà documentació que justifica que exerceix de metge i per aquesta circumstància es va vacunar, que té consulta a l'Estadi Olímpic, que viatja amb el club del seu municipi i que ha sigut personal de risc (com a sanitari estaria en el grup tres de vacunació) i un ofici de la Federació de Futbol, així com el concert entre l'Ajuntament i Savia.

Donat que el dia 6 de gener era festiu, el centre de salut estava tancat i la representació de Salut Pública va entendre que, com que hi havia dos guàrdies civils i un metge en la residència, es podien vacunar amb les dosis sobrants.

Segons l’advocat, encara que inicialment havia transcendit que eixe dia sobraven tres preparats contra el coronavirus, finalment s'ha sabut que eren quatre. La quarta va ser per a una treballadora. D'acord amb el lletrat, la directora de la residència Savia, que ha declarat com a testimoni, i el metge del centre, que també es va vacunar, han manifestat el "diametralment oposat" al que afirma la representant de Salut Pública. A més, aquesta última afirma que no estava present.

També et pot interessar

stats