L'Ajuntament de València s'uneix a la restauració per a posar fre a les molèsties dels comiats de fadrí

"Que visquen els nóvios que respecten València!", eixe és el lema de la campanya contra les molèsties dels comiats que preveu normes per a reduir el soroll i prohibir anar pel carrer amb complements sexuals

Una jove de festasta de comiat amb el cartell de la campanya
Una jove de festa de comiat amb el cartell de la campanya / À Punt NTC

"Que visquen els nóvios que respecten València!" és el lema de la campanya de conscienciació de la Plataforma Conviure Russafa que, amb el suport de l'Ajuntament, es posa en marxa este dissabte per a posar fre a les molèsties que ocasionen els comiats de fadrí o fadrina.

Un equip especialitzat en conscienciació recorrerà els carrers de Russafa durant tres caps de setmana per a fer veure als grups que han de fer compatible la seua celebració amb el respecte al veïnat, així com per a avaluar el seu perfil i comportament, segons ha informat el consistori.

Amb el suport de l'Ajuntament i la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València, la campanya informativa s'estendrà enguany, el cinqué, a altres zones d'oci de la ciutat, a través de missatges en suports digitals i pantalles de les línies d'autobusos de l'EMT amb parades a Ciutat Vella i l'Eixample. També s'instal·laran els missatges en les estacions de trens, la d'autobús i zones turístiques.

La regidora de Turisme, Paula Llobet, explica que l'Ajuntament s'ha sumat a esta iniciativa per a donar suport a "un turisme i oci responsable, respectuós amb la convivència, amb els veïns i amb el nostre patrimoni". Així, recalca que no volen "demonitzar els comiats de fadrí, però sí que posar uns certs límits".

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya / Europa Press

En altres ciutats ja s'apliquen normes de control

Per això, adverteix: "Comencem amb esta campanya, que és simplement informativa, de sensibilització i conscienciació, perquè confiem en la gent, però no descartem aplicar algunes normes que ja estem estudiant".

Així, explica que, igual que altres ciutats com Granada, Sevilla, Màlaga, Logronyo, Lleó o Salamanca, "es poden aplicar mesures per a reduir el soroll, com sancionar als que porten megàfons, o també prohibir anar pel carrer amb complements amb forma de genitals al cap, amb nines de caràcter sexual o en roba interior".

"No volem turisme de borratxera per a la nostra ciutat, estem treballant per a atraure turisme de qualitat respectuós amb la vida dels veïns dels nostres barris", ha recalcat.

També et pot interessar

stats