L’Ajuntament de València emprendrà accions legals per enderrocaments sense autorització a la Saïdia

Una màquina excavadora ha començat a tombar un dels murs d'una l'antiga fàbrica on s'ha denegat el permís per construir un hotel amb vora 600 habitacions

Demolició en unes naus del barri de Sant Antoni-la Saïdia / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha anunciat que emprendrà accions legals davant dels enderrocaments que han fet aquest dimarts sense autorització a les naus del barri de Sant Antoni-la Saïdia, on està projectat un hotel residència de vora 600 habitacions. Els veïns s'oposen a la construcció i, a més, dijous passat el ple municipal va denegar els permisos i va decidir destinar els solars a equipaments per al barri. 

La sorpresa ha arribat aquest dimarts de matí, quan el veïnat de les finques que donen a aquesta illa interior han vist que una màquina excavadora tombava un dels murs interiors del recinte de l'antiga fàbrica de filatures del carrer de la Guatla. Sense permís i sense cap avís, la propietat ha decidit iniciar les demolicions parcials, a pesar d'estar paralitzades des de dijous en el ple municipal.

Violeta Mateu, presidenta de l'associació de veïns i veïnes de la Saïdia, declara que “ens pensàvem que seria un pols de la companyia, que no s’atreviria a fer l’enderrocament perquè no tenien el permís”.

La màquina ha tombat un mur i ha obert forats a les parets de les naus històriques, que estan pendents de la declaració de béns de rellevància local. Immediatament han avisat la Policia Local, que ha paralitzat la demolició i ha obert acta. L'Ajuntament de València ha qualificat aquest incident de molt greu i s'han anunciat accions legals contra l'empresa promotora.

Però no tot ha acabat ací. De vesprada, dos obrers han aparegut al solar i els veïns han tornat a avisar la policia. La propietària insisteix que, si aquest dimarts han intervingut les màquines, és perquè té totes les autoritzacions en regla per a poder intervindre-hi. L'Ajuntament s'ha mostrat obert a negociar amb la promotora el futur d'aquest gran solar.

També et pot interessar

stats