L'Ajuntament de València assumirà la gestió directa del PAI de Benimaclet

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha anunciat que es convocarà un concurs multidisciplinari per al redisseny i planificació d'aquesta actuació urbanística.

Barri de Benimaclet, a la ciutat de València
Barri de Benimaclet, a la ciutat de València / À Punt NTC

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de València assumirà la gestió directa del pla d'actuació integrada (PAI) de Benimaclet. Així ho ha anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Així mateix, ha explicat que es convocarà un concurs multidisciplinari per al redisseny i planificació d'aquesta actuació urbanística, que promou l'empresa Metrovacesa.

Gómez ha assenyalat que el redisseny contempla la unitat funcional, és a dir, que es farà un replantejament general urbanístic de tot el barri de Benimaclet. A més, s'atendran suggeriments de col·lectiu veïnals i mitjançant el concurs es valoraran les propostes tècniques que presenten els arquitectes i urbanistes. Així mateix, la vicealcaldessa ha remarcat que l'objectiu d'Urbanisme és "arribar a una solució consensuada" per a la planificació del barri, de la manera que s'ha fet amb el pla del Cabanyal o el PEP de Ciutat Vella.

L'Ajuntament de València va decidir a principis d'aquest mes de febrer no admetre a tràmit el disseny actual del pla d'actuació integral de Benimaclet. A més, el consistori planteja modificacions pel que fa a les altures dels edificis, a augmentar la quantitat de terreny destinat al sector terciari (fins a un 20% d'oficines) i als habitatges lliures dels 1.400 previstos a 1.000, sense que la reducció afecte vivendes públiques.

Sandra Gómez ha indicat que l'objectiu és aconseguir que Benimaclet es convertisca en un barri "de quinze minuts", sense "grans torres" i amb dotacions públiques per a tot el veïnat.

La proposta de Compromís per al PAI de Benimaclet

Aquesta mateixa setmana Compromís ha presentat una nova proposta per al PAI d'aquest barri. La proposta presentada pel vicealcalde de València, Sergi Campillo, plantejava un "nou model de ciutat democràtica, integradora, participativa, de consens i que protegisca l'horta del barri".

El PAI actual preveu 1.345 habitatges i aquesta segona proposta de Compromís en preveu 720. La nova proposta, a més, manté 95.235 metres quadrats d'horta (més de 300 horts comunitaris).

Per la seua banda, el portaveu dels socialistes de la ciutat de València, Borja Sanjuán, ha afirmat que la proposta que ha presentat Compromís sobre Benimaclet respon a "un model segregador i excloent que no té res de progressista". Les seues principals raons són que, en la proposta de Compromís, desapareix un col·legi que s'havia pactat amb el veïnat en el primer projecte. A més es "renuncia a disposar d'un parc d'habitatge públic i dotacional" i es mantindran els solars, ja que el sòl "continuarà sent propietat privada".

També et pot interessar

stats