L'Ajuntament de Guardamar instal·larà una gàbia per a intentar capturar els 3 macacos japonesos fugits d'una finca privada

Els animals, que ja han fugit altres vegades, podrien ser portadors de patologies contagioses per als humans.

Un exemplar de macaco japonés com els que han fugit.
Un exemplar de macaco japonés com els que han fugit.

L'Ajuntament de Guardamar i el Seprona busquen, des de fa un mes, 3 macacos japonesos fugits d'una finca privada. Els micos podrien estar afectats de leucèmica vírica, que resulta contagiosa per als humans. Durant aquest temps s'han produït diferents albiraments dels animals en la zona del riu, pròxima al municipi. L'últim, aquest mateix matí. Per això, el consistori i l'empresa concessionària de la recollida d'animals a la localitat, han decidit instal·lar una gàbia automàtica en aquella àrea, amb un esquer, per tal d'intentar capturar-los d'una vegada per totes.

Els 3 exemplars formen part d'un grup de 7 macacos japonesos, que viuen en una finca particular del municipi. De fet, són els únics animals que queden a les instal·lacions, després que el Seprona els haja anat requisant des del 2015 diversos exemplars de tigre, lleons, panteres, lleopards, pumes i linxs que malvivien en aquesta propietat privada.

La història i el futur d'aquestos macacos

Des de Primadomus, un centro de recollida i rescat de primats i animals exòtics, ubicat a Villena, a l'Alt Vinalopó, han confirmat a À Punt Media que participaran en algunes d'aquestes intervencions. La directora, Pilar Jornet, ha explicat que "les instal·lacions no reuneixen les condicions sanitàries ni de seguretat per a acollir aquesta classe d'animals. Aconseguiren l'autorització de Conselleria fa molts anys, però d'aleshores ençà, la legislació ha canviat i afortunadament és molt més exigent en aquesta classe de centres".

Per la seua part, el regidor de Medi Ambient de Guardamar, Silvestre García, ha explicat que "una vegada siguen localitzats, ja está tot preparat per a traslladar el grup complet de 7 macacos al zoològic de Madrid, on passaran una quarantena de 3 mesos. Posteriorment, tornaran al zoo de Berlí d'on procedien".

Els propietaris de la finca d'on han fugit els animals són un matrimoni local, que tenía aquest centre zoològic per a ús privat, ja que mai no ha estat obert al públic. L'Ajuntament de Guardarmar, el Seprona i les entitats protectores fa molt de temps que treballen per a aconseguir-ne el tancament definitiu, consideren que no reuneix les condicions òptimes per a la ubicació d'aquests animals.

També et pot interessar

stats