L’Ajuntament d’Almenara proposa crear un punt d’arreplegada de residus prop del paratge natural dels Estanys

Acció Ecologista Agró s’hi oposa, mentre que Compromís d’Almenara votarà per a traslladar l’abocador al camí de Sogorb

Polèmica amb el projecte d'un abocador a Almenara / À Punt NTC
Víctor Vidal
Nereida Sarrión
07 de juny 2021 - 22:17

Almenara, a la Plana Baixa, vol posar fi al problema dels diferents abocadors del municipi i a l’acumulació de deixalles en diversos punts, per la qual cosa l’Ajuntament està gestionant l'habilitació d'un punt de residus inerts al mateix lloc on es va clausurar fa 16 anys un altre abocador. Es tracta d’una localització que està a 400 metres del paratge natural protegit dels Estanys, fet que ha alçat opinions en contra.

Enric Amer, d’Acció Ecologista Agró, ha explicat a À Punt que demanaran que es paralitzen totes les actuacions que puguen afectar l'aqüífer. L'organització ecologista vol posar en valor els jaciments paleontològics del paratge, “que son la nostra Atapuerca”.

Actualment, en aquest lloc continuen abocant-se restes d'obres com uralita, asfalt i formigó, materials perillosos que poden filtrar-se a les aigües subterrànies que desemboquen als Estanys. Quique Castelló, portaveu de Compromís a l’Ajuntament d'Almenara, ha explicat que la seua formació votarà a favor de paralitzar aquest projecte que planteja recuperar l’abocador, “i demanarem traslladar-lo al camí de Sogorb, on hi ha una parcel·la municipal que ja acumula fem i residus”.

L’equip de govern defén el projecte i insisteix en la seua viabilitat. Estíbaliz Pérez, alcaldessa socialista d'Almenara, ha explicat que l’objectiu final és netejar eixa zona de residus inerts i habilitar un pàrquing per a eliminar tot el trànsit rodat prop de la zona protegida”. El ple d’aquest dimecres debatrà les diferents postures municipals. 

També et pot interessar

stats