L’Ajuntament d’Alacant reclama a una jove la factura dels bombers que la van rescatar d’un intent de suïcidi

El consistori li demanava 211 euros, que finalment no li cobrarà, després de comprometre’s a modificar l’ordenança que no preveu aquests casos

Un dels vehicles dels bombers de l'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Un dels vehicles dels bombers de l'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Una jove d’Alacant que va ser atesa per intent de suïcidi fa un any ha rebut una factura per les despeses dels bombers que va generar la situació. Els bombers van haver d'intervindre per a accedir al pis i ara l'Ajuntament li demana que pague 211 euros. Des del consistori asseguren que canviaran la normativa perquè no torne a passar.

“El primer que vaig sentir va ser molta impotència i ràbia, primer perquè vaig haver de reviure la situació que vaig viure fa un any i, segon, perquè em sembla que és com una espècie de càstig”, afirma Janis, la jove afectada, en recordar el moment en què va rebre la factura de 211 € que li reclamava el consistori.

El 21 d'abril de l'any passat va intentar suïcidar-se a casa. Els bombers van haver d'obrir la porta per a poder accedir-hi i traslladar-la a l'hospital: “Eixe dia vaig intentar suïcidar-me per una situació vulnerable. Una de les meues amigues va telefonar als serveis d’emergències perquè jo no contestava i no tenien forma d’entrar”, detalla Janis.

La factura l'ha traslladada, de nou, al malson d'eixe dia i diu que per a una persona amb problemes com els seus, reclamar despeses com aquesta pot ser molt perjudicial. Tot i això, ha encaixat la factura com un "enuig", més que com una causa de “tristor”, segons ha reconegut ella mateixa a À Punt.

“Tinc malalties físiques i estic en situació vulnerable, però no estic en una situació tan crítica com la de l’any passat, per això crec que m’he pres aquesta factura més com un enuig, en lloc de deixar-me dur per la tristesa”, assegura. Tot i aquesta reacció, Janis reconeix que si haguera rebut la petició perquè pagara els 211 euros en un altre moment, “m’hauria deixat molt mal”.

L’afectada va contactar amb la Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alacant, donat que el servei de bombers que va intervindre per a accedir a sa casa era el municipal. Inicialment, li van dir que l’ordenança no contempla l’exempció del pagament del servei de bombers “pel risc de la vida pròpia” i que, per tant, havia d’abonar l’import de la factura.

A pesar d’aquesta resposta, i després del ressò que va adquirir aquesta reclamació de pagament en les xarxes socials, l’Ajuntament d’Alacant ha tornat a contactar amb la jove. Li ha comunicat l’arxivament de la seua reclamació, així com la modificació de l’ordenança municipal perquè situacions com aquesta no es tornen a repetir. 

També et pot interessar

stats