Sanitat aprova un esprai nasal contra la depressió més greu, en què hi ha risc imminent de suïcidi

El ministeri accepta finalment autoritzar l'Spravato de Janssen, després d'haver-ho rebutjat dues ocasions enguany

Captura de la informació commercial sobre l'Spravato
Captura de la informació commercial sobre l'Spravato / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha aprovat l'ús de l'Spravato, un medicament en esprai de polvorització nasal que s'aplica en casos de depressió que no reaccionen al tractament, on es concentra el risc més gran de suïcidi. La solució, que aplica esketamina polvoritzada, la comercialitza Janssen. La Unió Europea la va autoritzar el desembre del 2019 per a pacients adults.

Aquest medicament, segons avança La Razón, és l'única alternativa terapèutica per a les més de 1.500 persones a Espanya que pateixen una depressió major resistent al tractament. Amb aquesta denominació, la psiquiatria defineix el tipus més greu de depressió, quan el pacient no millora després de dos tractaments antidepressius de manera consecutiva, entre 4 i 6 setmanes cadascun.

Només el 14% d'aquestes persones aconsegueixen la remissió dels símptomes. En ells es concentra el màxim risc de suïcidi imminent entre tots els trastorns depressius.

La Comissió Interministerial de Preus de Medicaments ha pres la decisió després d'haver-la rebutjat dues vegades enguany, al·ludint a criteris "de racionalització de la despesa pública" i les "incerteses respecte del seu valor terapèutic".

També et pot interessar

stats