L'Ajuntament de Castelló de la Plana restableix la pàgina web municipal dues setmanes després del ciberatac

La setmana passada el consistori va tornar a posar en marxa els serveis d'atenció a la ciutadania. 

L'Ajuntament de Castelló, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Castelló, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló ha restablit la pàgina web municipal www.castello.es que va resultar afectada per un atac informàtic patit el passat dia 30 de març. El Departament d'Administració Electrònica i Innovació Digital ha reactivat aquest dimarts el portal web per a la consulta de la informació i tràmits municipals, segons ha informat el consistori mitjançant un comunicat.

Fa just una setmana el consistori va aconseguir restablir els serveis d'atenció a la ciutadania com la seu electrònica per a la realització de tràmits i presentació de sol·licituds de manera telemàtica i va instal·lar equips segurs per a reprendre l'atenció presencial de la ciutadania al Palau de la Festa i a les tinences d'alcaldia.

L'atenció presencial a la ciutadania per a poder iniciar tramitacions es va recuperar tant en Atenció Integrada com per a gestions d'altres àrees municipals com l'Agència de Desenvolupament Local, Comerç i Mercats, Sanitat, Consum, urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge. També s'han pres mesures de caràcter administratiu com l'ampliació de terminis per a la presentació de sol·licituds de tràmits com les ajudes parèntesis o jornals de vila, entre altres.

L'Ajuntament detecta el robatori d'informació encriptada 

La Regidora d'Administració Electrònica i Innovació Digital, Mònica Barabàs, ha posat en coneixement de la Policia Nacional que s'han detectat unes publicacions en les xarxes socials en les quals s'informa de l'existència d’arxius encriptats, si bé no consta que hi haja hagut cap accés o ruta a la informació sostreta.

Aquests fets se sumen a la investigació sobre el ciberatac que està en mans de la Policia Nacional, el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana i el Centre Criptològic Nacional, que depén del Ministeri de Defensa. També s'ha notificat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. 

També et pot interessar

stats