L’Ajuntament de Benidorm defensa el manteniment de les torres de la Llissera

Segons el consistori enderrocar-les pot ser més nociu per al medi ambient que deixar-les on estan.

Una de les dues torres de 20 metres edificades a la punta de la Llissera
Una de les dues torres de 20 metres edificades a la punta de la Llissera / À Punt NTC

El Tribunal Suprem va decretar en 2012 que les dos torres de 20 plantes que s’alcen a la punta de la Llissera de Benidorm havien de ser enderrocades per haver-se construït envaint l’espai marítim terrestre. A més, la Generalitat havia d’indemnitzar els propietaris de les vivendes, ja que havia sigut la institució la que havia autoritzat les llicències de construcció.

El problema de la sentència segons el consistori, és que enderrocar les torres podria arribar a ser molt més perjudicial per al medi ambient de la zona que deixar-les on estan. El cost mediambiental podria ser incalculable, i hi ha un altre d’econòmic xifrat en més de 100 milions d’euros en indemnitzacions, que s’hauran de pagar entre tota la ciutadania valenciana.

Per aquestes raons es va intentar una eixida pactada a la Cort d’Arbitratge i Mediació a la Cambra de Comerç de València, però no hi va haver acord, i ara, el ple de l’Ajuntament de Benidorm ha fet una declaració institucional en què defensa el manteniment dels edificis pels perjuís que pot ocasionar al litoral l’enderrocament.

L’alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha explicat en À Punt que l’afectació va més enllà de l’economia i que el dany que es pot causar al medi ambient, mar i línia de costa serà “terrible”.

Com que la llei permet l’edificació d’un edifici de fins a 40 plantes, el consistori de Benidorm proposa l’alternativa de prolongar el passeig de Llevant i fer un mirador a la punta de la Llissera. D’aquesta manera, els edificis estarien prou lluny per a no tocar la línia marítima terrestre, que es modificaria i es podrien salvar els edificis, segons ha explicat l’advocat de la comunitat de propietaris Punta Llissera, Salvador Moll.

Ara Costes ha de pronunciar-se sobre això i acordar una eixida molt menys costosa per a una disputa que es prolonga des de fa més de 10 anys.

També et pot interessar

stats