L’aigua contaminada o la transmissió d’algun treballador, possibles causants de l’hepatitis A en el menjar congelat

Els experts apunten que aquest tipus de virus es transmet per la via oral-fecal

L’aigua contaminada o la transmissió d’algun treballador, possibles causants de l’hepatitis A en el menjar congelat / À Punt NTC

La presència d'hepatitis A en el menjar congelat, com és el cas de les borses de fruites del bosc que han detectat les autoritats sanitàries, és poc habitual. Veus expertes apunten que es podria haver transmés en el moment de la recol·lecció o amb alguna aigua contaminada. 

De moment no hi ha cap contagi i el producte ja ha sigut retirat dels supermercats, també a la Comunitat Valenciana. Aquest tipus de virus es transmet per la via oral-fecal. La investigadora Glòria Sánchez ha explicat a À Punt NTC que si els treballadors del camp estan contagiats en el moment de la recol·lecció i no tenen unes bones pràctiques higièniques, poden contaminar els aliments. 

Una volta contaminats els aliments és molt difícil eliminar els virus. Per a evitar la transmissió, només hi ha la prevenció. “Es necessiten plantes de tractament d’aigües que siguen eficaces i que els mateixos treballadors tinguen les infraestructures al camp per a poder fer-les servir”, assegura Sánchez. 

Els mol·luscos, els vegetals, els menjars preparats o, com en aquest cas, les fruites del bosc, són els grups d’aliments amb risc de contagi d'hepatitis A. 

També et pot interessar

stats