L'Agència Europea de Medicaments avala una tercera dosi a la població vacunada amb Pfizer sis mesos després de la segona

També aposta per administrar la dosi de reforç a les persones immunodeprimides almenys 28 dies després de completar la pauta

Una dona es vacunada a un punt de vacunació
Una dona es vacuna en un punt de vacunació / À Punt NTC

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha avalat l'ús d'una dosi de reforç amb Pfizer a la població general sis mesos després de la segona dosi. En el cas de les persones immunodeprimides, se’ls podrà administrar la tercera dosi tant de Moderna com de Pfizer almenys 28 dies després de completar la pauta.

El comité de medicaments humans (CHMP) de l'agència s’ha reunit aquest dilluns per a analitzar les dades enviades per les farmacèutiques Pfizer/BioNTech sobre la tercera dosi.

L’EMA diu que ara és responsabilitat dels organismes de salut pública de cada país emetre les directrius sobre l’ús d’una dosi de reforç, tenint en compte les dades d’eficàcia i de seguretat que es van publicant en els últims dies i depenent de diferents factors, com l'avanç de la campanya de vacunació i la disponibilitat de dosi.

A més, apunten que ara per ara es desconeix que aquest vial extra provoque afeccions cardíaques inflamatòries o d’altres efectes secundaris molt estranys, fet que s’està supervisant “acuradament”. 

A la Comunitat Valenciana, les residències van començar a administrar el passat 22 de setembre la tercera dosi als residents dels centres sociosanitaris que estiguen vacunats des de fa més de sis mesos, als quals es van afegir dies després les persones amb patologies de risc, com ara les immunodeprimides.

També et pot interessar

stats