L'Advocacia de l'Estat demana 16 anys de presó per a un exdirector d'Adif

S'acusa José Luis Martínez Pombo de malversació de cabals públics, frau, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

L\'Advocacia de l\'Estat demana 16 anys de presó per a un exdirector d\'Adif
L'Advocacia de l'Estat demana 16 anys de presó per a un exdirector d'Adif

L'Advocacia de l'Estat ha demanat penes que sumen 16 anys de presó per a l'exdirector d'Infraestructures per a Llevant d'Adif, José Luis Martínez Pombo, un dels principals acusats en el frau milionari en les obres de l'AVE en el tram comprés entre Crevillent (Baix Vinalopó) i Múrcia.

L'escrit d'acusació demana també que Martínez Pombo, al qual acusa dels delictes de malversació de cabals públics, frau, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, siga també condemnat a pagar una multa pel doble del valor dels béns ocultats.

Segons l'Advocacia de l'Estat, aquest presumpte frau es va concretar especialment en les obres de reposició de les xarxes de regadiu. Precisament entre els acusats figuren els que eren responsables de la Comunitat de Regants Sant Felip Neri i del Jutjat Privatiu d'Aigües, totes dues organitzacions, amb seu a Oriola (Baix Segura).

Aquests treballs van ser pressupostats en 11,4 milions d'euros i van acabar amb l'aprovació d'una despesa que es va elevar a 71,5 milions d'euros. Un desfasament entre una xifra i una altra que, segons l'Advocacia de l'Estat, va ser degut a les presumptes comissions, que van ser pagades amb l'emissió de factures falses.

També et pot interessar

stats