L’administració proporcionarà una vivenda alternativa a les famílies de la Creu Coberta de València

Oferirà una solució “concreta” a cadascuna, que consistirà en un habitatge del parc públic o l’allotjament en una de les residències que gestionen les entitats socials

Representants dels serveis socials municipals i dels de la conselleria en la reunió que han tingut aquest dimarts
Representants dels serveis socials municipals i dels de la conselleria en la reunió que han tingut aquest dimarts / Lorena Caballero

L’Administració es compromet a donar un habitatge alternatiu a les nou famílies que ocupen l’edifici del carrer de Manuel Arnau, del barri de la Creu Coberta de València, i que han d’abandonar-lo abans del 12 d’agost pel risc de ruïna que presenta. 

Habitatges socials del parc públic de la Comunitat Valenciana o la possibilitat d’allotjar-se en alguna de les residències de l’entitat Sant Joan de Déu o Casa Caritat són les alternatives que en els pròxims dies els responsables dels serveis socials traslladaran a les famílies afectades, en funció de la situació personal de cadascú o de la composició familiar, segons ha anunciat la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, després de la reunió que ha mantingut amb els representants de la Conselleria d’Igualtat i de la plataforma Construint Malilla. 

Algunes d’aquestes alternatives estaran a la ciutat de València i la resta a l’àrea metropolitana. Segons ha explicat la responsable dels Serveis Socials municipals, a totes les famílies se’ls proposarà una solució “concreta”, perquè es convertisca en una alternativa temporal o bé definitiva, atenent a la solució de cadascú. 

Dues persones celebren, aquest dilluns, la pròrroga concedida per l'Ajuntament per a desallotjar l'edifici
Dues persones celebren, aquest dilluns, la pròrroga concedida per l'Ajuntament per a desallotjar l'edifici / À Punt NTC

Així mateix, Lozano ha indicat que els serveis municipals ja fan un seguiment de la situació de les vora vint persones afectades per aquest desallotjament que ja s’ha paralitzat dues vegades. En aquest sentit, apuntava que totes les famílies reben la renda valenciana d’inclusió. 

Per la seua banda, la plataforma Construint Malilla, que ha acompanyat el veïnat en les seues protestes, s’ha mostrat satisfeta que, finalment, les administracions s’hagen compromés “de manera ferma” a oferir una alternativa a les famílies afectades. 

“Amb aquesta situació s’ha demostrat que els interessos econòmics prevalen per damunt de tota la resta d’interessos”, apuntava Mónica Carbonell, de la plataforma Construint Malilla. “S’ha demostrat que alternatives d’habitatges existeixen, però hi ha una descoordinació entre les administracions per a fer arribar els recursos a les persones que els necessiten”, argumentava.

També et pot interessar

stats