L'acusada de matar amb laxants la parella a Paterna es declara innocent

Assegura que seguia instruccions dels metges i que tenia autorització per a operar amb els comptes corrents de la víctima, que va buidar

L'acusada (esquerra) conversa amb l'advocada en la primera sessió de la vista oral
L'acusada (esquerra) conversa amb l'advocada en la primera sessió de la vista oral / À Punt NTC

L'acusada de matar amb laxants la parella, un veí de 68 anys de Paterna que patia diversos trastorns mèdics, ha defés la seua innocència. La dona, que un tribunal popular jutjat des d'este dilluns a l'Audiència de València, només ha contestat les preguntes de la seua advocada. Ha dit que la relació amb la víctima no era fàcil, que ell no tenia bons hàbits alimentaris, que no es cuidava i que van ser els metges els que van receptar-li la medicació. La seua lletrada ha descartat qualsevol indici de criminalitat de la detinguda, per a qui ha demanat l'absolució.

La Fiscalia interpreta el contrari. L'acusa d'haver enverinat deliberadament Salvador Vendrell fins a causar-li la mort. Els fets es remunten a l'estiu del confinament, quan els investigadors estimen que la processada va començar a subministrar-li, de manera continuada, laxants. La medicació va portar l'home a la Unitat de Cures Intensives. Després de l'alta, va continuar donant-li comprimits. L'home va morir l'abril del 2021 amb un quadre diarreic greu i una deshidratació severa.

Durant eixe temps, la dona va fer fins a 152 extraccions bancàries dels comptes del marit, xifrades en 120.000 euros. A més, hauria demanat dos crèdits a nom d'ell suplantant la seua firma. Ella, que ha estat en llibertat provisional estos cinc anys, ha declarat que l'home l'havia autoritzat a fer servir els seus comptes.

El ministeri públic li demana 23 anys de presó per assassinat i 5 més pels delictes d'estafa i falsedat documental. La família de la víctima eleva la petició a 30 anys de condemna, per l'agreujant de parentesc.

També et pot interessar

stats