L’acampada de la UV en favor de Palestina anuncia que no s’alçarà fins que el rectorat trenque relacions amb Israel

La Facultat de Filosofia suspén les classes per segon dia i busca emplaçament per als exàmens, que comencen la setmana que ve

Una de les portes d'accés a la facultat on s'ha tancat l'alumnat de la UV
Una de les portes d'accés a la facultat on s'ha tancat l'alumnat de la UV / À Punt NTC

Segona jornada de tancament a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de València. L’alumnat ha passat la seua segona matinada dins del centre, on es va tancar amb barricades cap a les cinc de la matinada de dijous, per a exigir a la Universitat de València (UV) que “trenque les relacions amb les empreses que financen l’estat genocida d’Israel”, com ha manifestat un membre de l’acampada en declaracions a À Punt.

La protesta ha obligat a suspendre, per segon dia consecutiu, l’activitat lectiva en esta facultat i la UV ja busca emplaçaments alternatius per als exàmens programats a l’edifici per a la pròxima setmana.

Un dels participants en esta protesta, que ha preferit no identificar-se públicament, ha confirmat a À Punt este divendres que no tenen intenció d’alçar l’acampada fins que arranquen el compromís al rectorat de trencar les relacions que, segons asseguren, manté la UV amb empreses i institucions israelianes, un fet que negava este dijous la rectora, Mavi Mestre.

La màxima responsable de la institució acadèmica assegurava este dijous que la UV no manté “cap mena d’acció”, ni tampoc contacte amb el govern israelià. Mestre també negava que la institució que presideix tinga convenis amb universitats d’este país o relacions amb empreses i proveïdors amb “una vinculació directa amb el genocidi” del poble palestí. En este sentit, la rectora de la UV remarcava que la institució acadèmica està “compromesa amb el poble palestí” i amb els drets humans.

No obstant això, estes explicacions no convencen l’alumnat, que es manté ferm en la protesta i no la desconvocarà fins que la UV atenga la seua reivindicació. “Continuarem fins que la UV ens escolte i trenque relacions amb les universitats d’Israel”, manifestava un dels participants en la que ha esdevingut la primera acampada per este motiu a Espanya.

A pesar de no haver prosperat la reivindicació de l’alumnat tancat a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, els manifestants es mostren convençuts de mantindre-la fins que la direcció de la UV els escolte. “Està sent una experiència molt enriquidora”, assenyalava un d’ells.

A primera hora del matí de divendres l’ambient era molt tranquil a la zona, sense cap incident, i a penes manifestants pels voltants. Les tendes de campanya i els cartells eren pràcticament l’únic testimoni de la protesta. 

També et pot interessar

stats