L'abandó escolar cau un 56,39% en vint anys a la Comunitat Valenciana

Amb tot, la valenciana continua, juntament amb Catalunya, Balears i Múrcia registrant les xifres més baixes d'adherència al sistema educatiu

Imatge d'arxiu d'uns alumnes d'un institut de secundària
Imatge d'arxiu d'uns alumnes d'un institut de secundària / À Punt NTC

L'abandó primerenc del sistema educatiu ha passat d’un 36% a un 15,7% entre 2002 i 2022, caient un 56,39% en les dues darreres dècades a la Comunitat Valenciana. 

Segons les últimes dades divulgades pel Ministeri d'Educació, a escala estatal l'abandó primerenc de l’ensenyament ha caigut en totes les comunitats autònomes de manera constant des del 2002, excepte un lleuger repunt l'any passat.

El Mediterrani, marcat per l’abandó escolar

L'anàlisi de l'enquesta de població activa revela les diferències territorials existents, que reflecteixen com les taxes d’abandó continuen sent més baixes en el terç nord-oest peninsular. Amb tan sols un 5,6% d’abandó, el País Basc lidera l’adherència al sistema educatiu, seguit per Navarra (5,7%), Cantàbria (8,9%), Galícia i Castella i Lleó (9,9%).

A l’altra banda del rànquing, amb el 15,7%, la Comunitat Valenciana se situa entre les comunitats autònomes —totes mediterrànies— que encapçalen d’abandó escolar, només superada per Catalunya (16,9%), les Balears (18,2%) i Múrcia (18,7%).

Una anàlisi de la Fundació ”la Caixa” de 2021, ja apuntava a les “notables diferències” territorials en aquest àmbit, assenyalant entre els factors que expliquen aquesta disparitat l'estructura del mercat laboral, les oportunitats d'ocupació per a la joventut, el tipus d'ocupacions i el nivell sociocultural i econòmic de la població. 

També et pot interessar

stats