El jutjat obri diligències per tretze homicidis imprudents en les discoteques de Múrcia incendiades

El Codi Penal condemna la comissió d’aquest delicte amb entre un i quatre anys de presó

La policia ha pres mostres, durant tot el matí, dels tres locals incendiats la matinada de diumenge
La policia ha pres mostres, durant tot el matí, dels tres locals incendiats la matinada de diumenge / Juan Carlos Caval (Efe)

El jutjat ha obert diligències per tretze delictes d'homicidi imprudent, una per cada víctima, en l'incendi de les discoteques de la zona d'oci nocturn de Las Atalayas de Múrcia la matinada de diumenge, com ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia d’aquesta autonomia.

Aquest òrgan judicial serà el que dirigisca la investigació, iniciada el diumenge pel jutge de guàrdia, i que ha passat ara, pel criteri de repartiment, a la jutgessa del número 7, qui manté el secret de la investigació per a esclarir els fets i depurar, si escau, eventuals responsabilitats penals. Segons el Codi Penal, els delictes d'homicidi imprudent estan penats amb entre un i quatre anys de presó.

El TSJ, a més, ha informat que s'està a l'espera que es completen les identificacions per tal d'informar el jutjat sobre les causes i circumstàncies de les morts.

El jutjat, a més dels quatre equips mèdics forenses destinats en els instituts de medicina legal, compta amb l'assistència de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses i de la Comissaria General de Policia Científica per a dur a terme les autòpsies.

El jutjat d'instrucció número 3, competent per a la investigació, manté el secret de sumari decretat sobre les diligències obertes per a esclarir el sinistre i està a l'espera de rebre l'autòpsia preliminar, que permetrà identificar els 13 morts, per a entregar les restes a les famílies i atorgar les llicències de soterrament.

També et pot interessar

stats