El jutjat imposa 9 anys de suspensió al funcionari de la Diputació que va cobrar durant 10 anys sense anar a treballar

La Diputació de València valora molt positivament la sentència sobre el recurs de Carles Recio.

Amigó ha valorat positivament la sentència sobre el recurs de Carles Recio.
Amigó ha valorat positivament la sentència sobre el recurs de Carles Recio. / Europa Press

El jutjat del contenciós administratiu número 5 de València ha imposat nou anys de suspensió de funcions al funcionari de la Diputació, Carles Recio, que va estar deu anys sense anar a treballar en considerar que va cometre una infracció molt greu i una altra de greu segons l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

D'aquesta manera, el jutjat accepta parcialment el recurs interposat per Carles Recio, cap de la Unitat Bibliogràfica de la Diputació, contra el decret d'agost de 2017, del president de la corporació provincial, pel qual se li imposava una sanció de separació del servei i tres anys de suspensió de funcions per una falta molt greu continuada d'abandó del servei. En la sentència es destaca que ha quedat provat que no consta cap activitat per part del funcionari des d'octubre de 2007 fins a gener de 2017, que hi anava de matí a primera hora, fitxava i se n'anava, i hi tornava a l'eixida per a fitxar de nou.

La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, valora de manera “molt positiva” la sentència perquè, malgrat estimar parcialment el recurs de Recio, que demanava no ser inhabilitat permanentment, ha imposat dues penes que s’acumulen, una de sis anys, que és la pena màxima per a un cas així, i una altra de tres anys, que sumen un total de nou anys d’inhabilitació.

“Així —ha afirmat Amigó— encara que la sentència no estima la separació del servei com havíem demanat des de la Diputació, avala amb rotunditat el procediment seguit per aquesta institució en el seu expedient i posa en valor i descriu totes les proves que hem aportat”. No obstant això, la presidenta en funcions ha volgut afegir que, tot i la satisfacció amb la sentència, “com que hi ha 15 dies per a interposar recurs, els serveis jurídics de la Diputació estudiaran aquesta possibilitat”.

També et pot interessar

stats