El jutjat deixa en llibertat les quatre persones detingudes en el desallotjament d'un edifici ocupat a València

El col·lectiu Esperança Obrera ha assenyalat que el desallotjament va ser "il·legal".

Edifici desallotjat a Pintor Sorolla (València)
Edifici desallotjat a València / Esperaça Obrera

El jutjat d'instrucció número 20 de València, en funcions de guàrdia, ha rebut aquest dimarts quatre persones detingudes per presumptes delictes d'atemptat i/o resistència a l'autoritat durant el desallotjament d'un edifici ocupat pel col·lectiu Esperança Obrera al centre de la ciutat. Finalment, s'ha acordat la llibertat provisional per a totes elles, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La detenció va tindre lloc dilluns, quan agents de la Policia Nacional de València van desallotjar els ocupes de l'edifici Pintor Sorolla en compliment d'una orde judicial. Durant l'actuació, van detindre quatre persones per resistència de les sis que hi havia a l'edifici. No s'hi va registrar cap incident.

Des d'Esperança Obrera van denunciar en un comunicat que el desallotjament de l'edifici era "il·legal". Assenyalaren, a més, que en aquest lloc s'havia organitzat un banc d'aliments que dona menjar a "centenars de persones" a València i acull refugiats que no tenen cap classe d'alternativa residencial.

"Ha sigut un desallotjament violent i il·legal, ja que el procediment judicial encara està obert", han lamentat des de la plataforma, que han afegit que els arrestats són voluntaris.

Des d'Esperança Obrera han explicat, a més, que el passat 9 de març es va notificar el desallotjament i s'hi va recórrer. No obstant això, han lamentat que el jutge donara per no presentat el recurs en la data i va ordenar dur a terme aquest desallotjament.

També et pot interessar

stats