Set detinguts en el desallotjament d’un edifici de València ocupat i convertit en banc d’aliments

La plataforma Esperança Obrera denuncia que el desallotjament és “il·legal” perquè es va recórrer, però el jutge no va estimar el recurs.

Immoble del carrer Pintor Sorolla de València que s'ha desallotjat aquest dilluns.
Immoble del carrer del Pintor Sorolla de València que s'ha desallotjat aquest dilluns.

La Policia Nacional ha detingut set persones durant el desallotjament d’un edifici ocupat del carrer del Pintor Sorolla de València on s’havia habilitat un banc d’aliments i acollia, des del passat mes de desembre, persones desnonades sense cap alternativa habitacional. Els agents han desallotjat l’immoble en compliment d’una orde judicial, segons han assenyalat des d’aquest cos policial, encara que des d’Esperança Obrera, l’entitat que promovia el banc d’aliments, han denunciat que és un desallotjament "il·legal" perquè “el procediment judicial està obert”. 

Tot i que la Policia Nacional ha indicat que no hi ha hagut cap incident durant el desallotjament d’aquest immoble del centre de València, la plataforma Esperança Obrera considera que ha sigut “violent” i ha aclarit que quatre de les persones arrestades són voluntàries i la resta, residents de l'edifici. 

Així mateix, des d’aquesta plataforma apunten que el 9 de març es va notificar el desallotjament i es va recórrer contra aquest. No obstant això, i sempre segons el relat d’Esperança Obrera, “el jutge ha donat per no presentat el recurs en data i n'ha ordenat el desallotjament”.

"De nou les institucions es burlen de la seua pròpia legalitat i s'orquestren en contra de l'organització de la classe treballadora en favor de les grans fortunes, obviant el dret constitucional a la tutela judicial efectiva, deixant per damunt la propietat privada, demostrant que l'estat de dret que defenen és un teatre que interpreten segons els interessos de la classe més rica, on el paper de la classe política, en aquest cas el govern valencià que es diu 'del canvi', és emparar els grans propietaris, ja que segueix sense condemnar aquests abusos ni es posiciona en favor del que diuen defendre", ha criticat Esperança Obrera.

També et pot interessar

stats