Jutgen nou persones per estafar 120.000 euros amb bitllets falsos a un llaurador de Betxí

Feien creure a les víctimes que necessitaven blanquejar diners i els donaven bitllets falsos, de 200 i 500 euros, perquè els els canviaren per moneda legal

Els integrants de la banda forçaven als agricultors a canviar-los bitllets falsos per moneda legal
Els integrants de la banda forçaven als agricultors a canviar-los bitllets falsos per moneda legal

Als jutjats de València es jutja aquest dilluns nou persones acusades d'integrar una banda criminal que es dedicava a fer estafes de gran valor als llauradors fent servir una tàctica coneguda policialment com tracte podrit.

Els presumptes estafadors solien donar als agricultors, en pagament per les collites, grans quantitats de diners falsos mesclats amb bitllets autèntics. Els delinqüents feien creure a les víctimes que havien de blanquejar diners i per això els pagaven amb bitllets d’un import alt. A canvi, els llauradors els tornaven bitllets de menor import.

Retalls de paper o diners fotocopiats

D’aquesta manera, la banda rebia diners de curs legal i donava bitllets que, o bé eren falsos o eren retalls de paper o fotocòpies prou fidels. Els delinqüents posaven aquesta moneda falsa entre altra de curs legal, el que ajudava a dissimular l’estafa, i argumentaven que un gran financer estranger volia fer una gran inversió per a blanquejar diners negres, en bitllets de 200 i 500 euros.

Amb aquesta excusa, sol·licitaven a les víctimes que abans de la compravenda els els canviaren per bitllets de 20 i 50 euros.

Així, els estafadors, als quals se’ls acusa d’estafa i integració en grup criminal, van aconseguir 120.000 euros d'un llaurador de Betxí, a la Plana Baixa. Els fets van passar l’abril de 2018 i van fer creure a aquest home que anaven a comprar-li un carregament de taronges a un preu milionari. La banda va intentar estafar amb el mateix mètode una desena més de persones. Ara, als estafadors els demanen penes d'entre tres anys i mig i sis anys de presó. 

També et pot interessar

stats