Detingut a Llíria per estafar 43.000 euros en compres d'albercocs i cireres

Una de les empreses afectades va pagar per avançat l'arrestat la replegada de més 80.000 quilos de fruita

Imatge d’arxiu d’un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil
Imatge d’arxiu d’un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil / Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut a Llíria (Camp de Túria) un home de 49 anys per dos delictes d'estafa i un altre de falsedat documental en la compravenda de 80.000 quilos d'albercocs i de 1.500 quilos de cireres.

L'operació Frutcolorado es va iniciar el juliol passat després de la denúncia interposada a Llíria per una empresa hortofructícola que manifestava haver sigut estafada després d'haver acordat i pagat la recollida de més huitanta tones d'albercocs en dues finques de la localitat d'Abarán (Múrcia), sense haver rebut mai el benefici.

La companyia hortofructícola va acordar amb un suposat intermediari la recollida de 80.000 quilos d'albercocs en dos camps del municipi d'Abarán per un valor de venda del producte de 39.000 euros. L'empresa va fer el pagament per avançat mitjançant tres pagarés, els quals van ser cobrats anticipadament per una tercera persona per a així assegurar-se el cobrament l'intermediari.

Les investigacions van permetre esbrinar que a la caserna de la Guàrdia Civil de Villena (Alt Vinalopó) s'havia presentat una denúncia per fets similars. Aquesta vegada, l'autor havia adquirit 1.500 quilograms de cireres valorades en més de 4.000 euros, sense arribar a efectuar el pagament acordat. 

Després de les investigacions realitzades per l'equip Roca d'Ibi (l'Alcoià) i l'equip Roca de Llíria es va poder verificar que es tractava de la mateixa persona, que finalment ha sigut detinguda per dos delictes d'estafa i un delicte de falsedat documental.