Investiguen l'estafa de 45 tones de raïm amb denominació d'origen protegida del Vinalopó

L'investigat, fent-se passar per un agent comercial d'aquesta fruita, va aconseguir enganyar l'agricultor per internet

El presumpte autor de l'estafa va contactar amb el fruticultor a través d'Internet
El presumpte autor de l'estafa va contactar amb el fructicultor a través d'internet / Europa Press

Efectius de la Guàrdia Civil d'Alacant han investigat un home a Lleida per una presumpta estafa comesa contra un agricultor, propietari de diverses vinyes de producció de raïm de taula amb denominació d'origen protegida, de la comarca del Vinalopó Mitjà. L'investigat, fent-se passar per un agent comercial d'aquesta fruita, va aconseguir enganyar el productor i li va sostraure 45 tones de raïm.

L'Equip contra Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil d'Ibi va iniciar el mes d'agost passat una investigació després de rebre la denúncia d'un productor de raïm amb denominació d'origen protegida que cultivava diverses vinyes a la comarca del Vinalopó Mitjà, als pobles de Montfort i Novelda.

El presumpte autor de l'estafa va contactar amb el fructicultor a través d'internet. Li va oferir comprar-li 45 tones de raïm a canvi de pagar-li 41.000 euros. L'empresa, per a la qual suposadament treballava el comercial, exportaria el raïm al Regne Unit on es vendria al públic. No obstant això, el productor va entregar el raïm i mai va cobrar els diners.

El suposat comercial va contractar també en una oficina de Torrevella els serveis d'una empresa de transport de mercaderies d'àmbit internacional per a enviar el producte adquirit. Els transportistes van traslladar les 45 tones de raïm a Manchester, amb un cost per a l'empresa de 8.400 euros, que el comercial tampoc va arribar a abonar mai.

L'estafador emprava la identitat de dos homes, un d'ells, el titular d'una mercantil amb seu a Sagunt (València) i, l'altre, un ciutadà de nacionalitat romanesa que se suposava que rebria la mercaderia per a distribuir-la a l'estranger, per als quals se suposava que treballava l'ara investigat. No obstant això, aquestes dues persones eren completament alienes al que estava passant en realitat.

Les diligències s'han posat a la disposició del jutjat d'instrucció de Novelda. L'investigat està en llibertat amb càrrecs a l'espera del judici.

També et pot interessar

stats