Jutgen Fernando Roig per presumpte frau a Hisenda en les obres de l’estadi de la Ceràmica

La Fiscalia, que demana sis anys de presó per al president del Vila-real, manté que va defraudar mig milió d’euros entre 2004 i 2005

Fernando Roig s'asseu al banc dels acusats

El president del Vila-real, Fernando Roig, s'ha assegut aquest dilluns al banc dels acusats per frau fiscal en les obres de reforma de l'estadi de la Ceràmica entre el 2004 i el 2005. L'acusen a ell i a onze persones més de defraudar l'IVA de les factures de les obres, per valor de més de mig milió d'euros. La fiscal demana per a Roig i dos consellers del club sis anys de presó. 

L'estadi del Vila-real és centenari i s'ha reformat en múltiples ocasions. Però va ser amb l'arribada a Primera Divisió i a la Champions League, el 2004-2005, quan va començar un període de grans reformes. Llavors, l'actual estadi de la Ceràmica encara era conegut com a Madrigal. Es va construir una nova grada i una nova planta. Així el camp va arribar a un aforament de 25.000 espectadors. 

Unes obres que, segons la Fiscalia, es van fer a través de les decisions adoptades per Roig i dos consellers, Manuel Llorca i Miguel Pérez, amb la intenció d'eludir el pagament de l'IVA i deduir quotes superiors a les que s'haurien d'haver declarat. Així, haurien deixat de pagar a Hisenda 187.000 euros el 2004 i 337.000 euros el 2005. En total, més de mig milió d'euros de diners defraudats, segons la fiscal del cas. 

Hi ha dotze persones acusades, quinze segons l'advocat de l'estat, i huit empreses, entre aquestes les del club del Vila-real, com a possibles responsables civils. A tots se'ls jutja des de hui i fins divendres en el jutjat penal número 1 de Castelló per dos delictes contra la hisenda pública i falsedat en document mercantil. 

Per a Roig i els dos consellers, la Fiscalia demana sis anys de presó i multes que superen el milió d'euros. Per als constructors, la pena sol·licitada és de tres anys de presó i multes de mig milió d'euros.

Les defenses han negat els fets i han demanat l'anul·lació del juí, ja que consideren que els fets han prescrit. El primer a declarar ha sigut Roig, que ha assegurat que ell va fer un pressupost verbal inicial de 6 milions d'euros que va haver de modificar-se per imprevistos i que l'encarregat dels pagaments era la tresoreria del club. A l’eixida dels jutjats, el president del Vila-real no ha volgut atendre a les preguntes dels mitjans de comunicació. 

Fernando Roig a l'eixida dels jutjats
Fernando Roig a l'eixida dels jutjats / À Punt NTC

També et pot interessar

stats