Arxivada la investigació contra Fernando Roig, el fill i un empresari en la causa sobre l'ocultació de patrimoni de Carlos Fabra

La magistrada no veu delicte en els préstecs d'1,3 milions al polític ni en el contracte d'esponsorització d'Aerocas en favor del Vila-real CF

El president del Vila-real, Fernando Roig
El president del Vila-real, Fernando Roig / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló, que investiga si l'expresident de la Diputació de la Castelló Carlos Fabra va ocultar el seu patrimoni per a impedir l'execució de la seua condemna, ha arxivat provisionalment la causa contra el president del Vila-real CF Fernando Roig Alfonso, el seu fill Fernando Roig Nogueroles, i l'empresari i home de confiança d'aquests Miguel Pérez Ferrer.

La titular de l'òrgan judicial ha comunicat la decisió en un segon acte de procediment abreujat, després que el primer, datat el 21 d'abril de l'any passat, fora anul·lat parcialment per l'Audiència Provincial perquè els tres empresaris citats tornaren a ser interrogats, en considerar que no havien sigut degudament informats del delicte de suborn pel qual també estaven sent investigats. 

El nou acte, emés ahir i que ha sigut notificat ja a les parts, manté com encausats Carlos Fabra, la dona, dos dels fills, un gendre i dos empresaris. I com va fer l'anterior instructor de la causa, acorda l'extinció de responsabilitat penal per prescripció dels delictes per a set investigats i el sobreseïment provisional de les diligències per a onze més.

A aquests últims se sumen ara el president del Vila-real, el fill i l'empresari Miguel Pérez. La magistrada arxiva les diligències contra els tres per no apreciar en la seua actuació indicis dels delictes de frustració de l'execució ni suborn, en relació als 1,3 milions d'euros que van prestar de forma fraccionada a Fabra entre 2010 i 2014 a través de diverses societats mercantils, mentre aquest emparava en una presumpta insolvència l'incompliment del pagament a l'Agència Tributària de la sanció decretada en una sentència condemnatòria.

La titular del jutjat tampoc observa cap indici que acredite indiciàriament o corrobore un vincle entre aquests préstecs i els contractes d'esponsorització signats entre el Vila-real Club de Futbol SAD i l'entitat Aerocas, que explota l'aeroport de Castelló.

La Fiscalia havia demanat quatre anys i set mesos de presó contra els tres empresaris per presumpta col·laboració en la insolvència punible, frustració de l'execució de la condemna i suborn.

L'acte, que pot ser recorregut, dona per conclosa la fase d'instrucció i insta la Fiscalia i les altres acusacions a sol·licitar en el termini de deu dies l'obertura de judici oral, l'arxiu del procediment o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries.

També et pot interessar

stats