23 investigats en la causa pel presumpte ocultament de patrimoni de Carlos Fabra

Administradors d'empreses i particulars que van ordenar o van participar en la transferència de fons a comptes bancaris de Fabra.

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha acordat prendre declaració a 23 nous investigats (entre persones físiques i jurídiques) en el marc de la causa on s'investiga si l'expresident de la Diputació Provincial Carlos Fabra va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

Entre els nous investigats figuren administradors d'empreses i particulars que van ordenar o van participar en la transferència de fons a comptes bancaris de Fabra, dels seus familiars o de les seues societats, fonamentalment entre els anys 2011 i 2012, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Algunes de les mercantils investigades per les transferències bancàries, ingressos de xecs, pagaments de factures o altres operacions econòmiques van ser adjudicatàries de contractes públics en l'època en la qual el polític va presidir la corporació provincial castellonenca.

L'acte dictat pel jutge instructor també inclou requeriments d'informació a la mateixa Diputació, la Cambra de Comerç i el Partit Popular de Castelló, així com dirigits a diversos registres mercantils.

El jutjat va obrir aquesta causa al juny de 2017, després de rebre una denúncia de la Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.

La investigació, que ha sigut secreta fins al setembre d'enguany, tracta de determinar l'origen dels fluxos econòmics operats directament o a través de tercers per l'expresident de la Diputació i si aquests ingressos van poder respondre a labors d'intermediació fetes durant l'exercici de càrrec públic.

El jutjat també investiga si es va produir una ocultació patrimonial mitjançant un entramat d'empreses i persones per a dificultar el cobrament del deute contret amb Hisenda després de la condemna penal.

Amb els nous citats, el nombre total d'investigats en aquestes diligències s'eleva a 27, inclosos el mateix expresident de la Diputació i diversos dels seus familiars.

També et pot interessar

stats