El jutge prorroga un altre mes el secret de la peça sobre els correus de dos col·laboradors d'Oltra

Investiga les comunicacions efectuades per dos alts càrrecs en la Conselleria d’Igualtat

Mónica Oltra arriba als jutjats
Imatge d'arxiu de Mónica Oltra arribant als jutjats / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció 15 de València ha acordat una nova pròrroga del secret de la peça oberta en el marc de la investigació a l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra per a investigar els correus electrònics de dos dels seus col·laboradors en la Conselleria d'Igualtat. En un pronunciament datat el passat 25 de febrer, el jutge Vicente Ríos ha informat les parts que "no han variat els motius pels quals es va acordar el secret d'aquesta peça" i que, per tant, continua sent necessari per a "l'èxit de la instrucció".

Aquesta peça separada es va formar a petició de l'acusació popular que exerceix l'associació Gobierna-te, que va presentar un escrit al jutjat el 12 d'octubre en el qual demanava que acordaren diligències per a investigar les comunicacions efectuades pel director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enrique Juan Alcocer, i per l'exsecretari autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez, tots dos alts càrrecs en la conselleria que dirigia Mónica Oltra. És una de les dues peces separades d'aquesta investigació judicial.

En l’escrit, l’associació advertia al jutge de l'esborrament previst per part de la Direcció General de Tecnologies de la Informació "de tots els comptes de correu electrònic i els seus continguts dels dominis cv.gva.es", per la qual cosa demanava celeritat en "la pràctica de la prova a acordar". A més, instava l'instructor a demanar a les Corts una resposta parlamentària d'un alt càrrec de la Conselleria d'Igualtat que "en l'últim trimestre de 2019 va afirmar haver sigut el custodi" de l'expedient de la menor que va ser víctima d'abusos per part de l'exmarit d'Oltra "fins que el novembre de 2019 li va ser sol·licitat per la superioritat", segons l'escrit de Gobierna-te.

El jutge investiga a un total de quinze persones per a tractar d'esclarir la seua participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar a la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó i de la sentència de la qual s'espera revisió per part del Tribunal Suprem. 

També et pot interessar

stats