El jutge del cas Alcàsser promou l’anàlisi de proves trobades a la fossa on van soterrar les menors

El tribunal demana a la Guàrdia Civil que remeta les restes de la moqueta en la qual van ser embolicats els cossos de les xiquetes

Cartell que demanava la col·laboració per a localitzar les adolescents desaparegudes a Alcàsser el 1992
Cartell que demanava la col·laboració per a localitzar les adolescents desaparegudes a Alcàsser el 1992 / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira, que dirigeix la investigació de la peça separada del cas Alcàsser que continua oberta, ha ordenat autoritzar diverses proves de restes trobades a la fossa on van soterrar les tres menors després de ser assassinades.

En una interlocutòria, l'instructor demana a la Guàrdia Civil que remeta al jutjat les restes de la moqueta on van ser embolicats els cossos de les tres xiquetes per a l'anàlisi perquè l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid faça l'anàlisi.

Aquesta anàlisi ja va ser acordada a petició de l'Associació Laxshmi per a la lluita contra el crim —que exerceix l'acció popular en aquesta causa—, però no s'ha pogut fer perquè no van localitzar la resta de moqueta i no la van remetre al laboratori especialitzat juntament amb altres peces que ara analitzaran.

No obstant això, una vegada concretada la referència de la prova, l'instructor ha ordenat al servei de criminalística de la Guàrdia Civil que es persone al magatzem judicial de Riba-roja de Túria perquè arreplega les restes i les trasllade al jutjat, per tal de remetre-les després a Madrid per a fer les analítiques acordades.

L’acusació popular ha demanat al jutjat que done un impuls processal a les proves acordades i encara pendents de resultats i que estan dirigides a la recerca d'evidències de sang, semen i ADN en diferents mostres i restes del crim de les tres xiquetes.

En els últims mesos l’acusació ha promogut l'anàlisi de pèls i altres possibles restes forenses en els vehicles de Miquel Ricart, que el 1997 va ser condemnat a penes que sumaven cent setanta anys de presó pel triple crim i que està en llibertat des del 2013, i Antonio Anglés, encara buscat pels assassinats de Toñi, Miriam i Desirée.

També et pot interessar

stats