La justícia ordena paralitzar durant 72 hores les repatriacions des de Ceuta de menors marroquins no acompanyats

L'Administració General de l'Estat i la ciutat autònoma disposaran de tres dies “per a aportar documentació que valide la forma en la qual s'estan executant els trasllats i si s'acomoden o no a la legislació espanyola”

Vista del centro de menores Santa Amelia, en Tetuán aquest dissabte, on están alollotjats 234 menores marroquíes
Vista del centro de menores SaLa titular del jutjat d'instrucció número 2 de Ceuta ha ordenat aquest dilluns a última hora de la vesprada la paralització “durant 72 hores” de l'operatiu de repatriació de menors marroquins no acompanyats que el Ministeri de l'Interior i la ciutat autònoma van començar divendres passat. L’anunci l’ha fet públic la vicepresidenta primera de l'executiu local, Mabel Deu (PP). L' Administració General de l'Estat i la ciutat autònoma disposaran d'aquests tres dies “per a aportar documentació que valide la forma en la qual s'estan executant els trasllats i si aquesta s'acomoda o no a la legislació espanyola”. La consellera, competent en matèria de menors, ha explicat que la magistrada ha desestimat les sol·licituds de habeas corpus presentades per cinc joves migrants marroquins no acompanyats que anaven a ser expulsats i al·legaven ser víctimes d'una detenció il·legal, però com a mesura "cautelaríssima" i a la vista de l'acte que el jutjat contenciós administratiu ha ordenant suspendre el retorn forçat de nou xics en la mateixa situació. La magistrada que ha resolt és la mateixa que aquest diumenge va concloure que l'adopció de les mesures provisionals del mateix tipus que havien demanat huit menors no era pertinent, ja que tots ells ja havien sigut traslladats al Marroc quan va poder dictar la seua resolució. Divendres passat la Policia Nacional va activar un operatiu per a repatriar al Marroc uns 800 menors migrants no acompanyats acollits a Ceuta, i la Fiscalia General de l'Estat va anunciar l'obertura d'una investigació per a conéixer les circumstàncies en les quals està produint-se la repatriació. / EFE / Reduan Dris
16 d'agost 2021 - 22:52

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Ceuta ha ordenat aquest dilluns a última hora de la vesprada la paralització “durant 72 hores” de l'operatiu de repatriació de menors marroquins no acompanyats que el Ministeri de l'Interior i la ciutat autònoma van començar divendres passat. L’anunci l’ha fet públic la vicepresidenta primera de l'executiu local, Mabel Deu (PP).

L'Administració General de l'Estat i la ciutat autònoma disposaran d'aquests tres dies “per a aportar documentació que valide la forma en la qual s'estan executant els trasllats i si aquesta s'acomoda o no a la legislació espanyola”.

La consellera, competent en matèria de menors, ha explicat que la magistrada ha desestimat les sol·licituds d'habeas corpus presentades per cinc joves migrants marroquins no acompanyats que anaven a ser expulsats i al·legaven ser víctimes d'una detenció il·legal, però com a mesura "cautelaríssima" i a la vista de l'acte que el jutjat contenciós administratiu ha ordenat suspendre el retorn forçat de nou xics en la mateixa situació.

La magistrada que ha resolt és la mateixa que aquest diumenge va concloure que l'adopció de les mesures provisionals del mateix tipus que havien demanat huit menors no era pertinent, ja que tots ells ja havien sigut traslladats al Marroc quan va poder dictar la seua resolució.

Divendres passat la Policia Nacional va activar un operatiu per a repatriar al Marroc uns 800 menors migrants no acompanyats acollits a Ceuta, i la Fiscalia General de l'Estat va anunciar l'obertura d'una investigació per a conéixer les circumstàncies en les quals està produint-se la repatriació.

També et pot interessar

stats