La Fiscalia investiga la repatriació de 800 menors marroquins acollits a Ceuta

Les primeres repatriacions a Ceuta ja han provocat la fugida d'uns 50 joves del pavelló on s'allotjaven

Menors marroquins no acompanyats acollits a Ceuta / À Punt NTC

Després que aquest divendres la Policia Nacional activara un operatiu per a repatriar al Marroc uns 800 menors migrants no acompanyats acollits a Ceuta, la Fiscalia General de l'Estat ha anunciat l'obertura d'una investigació per a conéixer les circumstàncies en les quals està produint-se la repatriació.

Aquesta iniciativa ha enfrontat els socis de govern espanyol i ha suscitat un fort rebuig per part de diverses ONG i col·lectius.

D'una banda, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, la líder de Podem, Ione Belarra, ha advertit en una carta remesa al Ministeri de l'Interior, que dirigeix el socialista Grande-Marlaska, que les devolucions de menors d'edat al Marroc podrien suposar "un incompliment dels drets de les xiquetes i xiquets estrangers a Espanya", la qual cosa considera "molt greu".

No obstant això, la portaveu del PSOE al'Assemblea de Madrid i exsecretària d'estat de Migracions, Hana Jalloul, ha defensat que l'estratègia migratòria del govern estatal és "molt valenta i progressista", i ha assegurat que les repatriacions es realitzen "amb totes les condicions i de manera garantista".

El Defensor del Poble, per la seua part, insta el Ministeri de l'Interior a parar les devolucions de menors davant de les queixes de les ONG presents a Ceuta, i que ahir presenciaren les primeres repatriacions al Marroc. Denuncien que s'han fet sense l'aval de la Fiscalia i sense explicar quins criteris s'han aplicat, i exigeixen que s'estudie cas per cas.

També s'han posicionat en contra de les deportacions l'ONG Save the Children, l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària i l'Advocacia Espanyola, que adverteixen que "qualsevol repatriació col·lectiva de xiquets, xiquetes i adolescents és il·legal".

També et pot interessar

stats