Interior ordena la repatriació dels menors no acompanyats que van entrar a Ceuta al maig

Save the Children alerta que qualsevol expulsió col·lectiva és “il·legal” i demana que no s'expulse cap menor en contra de la seua voluntat

Imatge d'arxiu del segon dia de la crisi a Ceuta
Imatge d'arxiu del segon dia de la crisi a Ceuta / À Punt NTC

La Policia Nacional ha activat a primera hora de la vesprada d'aquest divendres un operatiu per a repatriar els vora 800 menors migrants no acompanyats acollits a Ceuta des de mitjan maig.

El dispositiu ha començat amb el trasllat, en grups de quinze, dels 234 adolescents acollits en el poliesportiu Santa Amelia, segons han explicat fonts policials. L'operació de repatriació no inclourà els menors considerats "vulnerables".

La delegada del govern espanyol a Ceuta, Salvadora Mateos, va anunciar dilluns passat que "en dies" es comprovaria que les relacions entre Espanya i el Marroc tornen a ser "molt bones" després del canvi al capdavant del Ministeri d'Afers Exteriors.

L’ONG Save The Children ha advertit que la repatriació dels menors només seria viable "en casos concrets". "Com a solució universa, l seria il·legal des del punt de vista de la normativa que aplica el Govern d'Espanya i, a més, estaríem incomplint un deure moral. Senzillament és impossible", ha alertat el seu director general, Andrés Conde.

“Qualsevol expulsió col·lectiva és il·legal, demanem una gestió individualitzada i que no s'expulse cap menor en contra de la seua voluntat. S'ha de garantir la seua protecció”, assegura l’ONG en el seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats