La justícia admet un recurs de Sant Joan de Moró contra el traçat de la MAT

El Ministeri de Transició Ecològica té un termini de deu dies per a respondre a les al·legacions que havia presentat el consistori

Traçat original de la MAT que va des de Morella fins Almassora
Traçat original de la MAT que va des de Morella fins Almassora / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha admés un recurs contenciós administratiu de l'Ajuntament de Sant Joan de Moró contra el traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) al seu pas per aquest municipi de la Plana Alta, segons ha confirmat À Punt Notícies. Aquest projecte està previst que discórrega entre Morella i Almassora i travesse fins a setze municipis de les comarques del nord

El consistori havia presentat al·legacions contra aquest traçat, però el Ministeri de Transició Ecològica no n'ha fet cas, i ara seran els tribunals els que tindran l'última paraula. De fet, el TSJM ha atorgat un termini de deu dies perquè el ministeri es pronuncie sobre aquesta sol·licitud. 

La major part dels dèsset municipis afectats per aquestes obres s’hi oposen frontalment i els seus alcaldes, de tots els colors polítics, es mostren completament decebuts amb el govern d'Espanya i el de la Generalitat. Tampoc la major part de la ciutadania està d’acord amb aquest projecte, que va ser autoritzat per l’executiu central el 18 de març.

Una “autopista elèctrica” des de Morella fins a la Plana

La línia de molt alta tensió de Red Eléctrica de España travessarà de nord a sud el territori valencià des de Morella fins a la Plana Alta: una autopista elèctrica de vora 87 quilòmetres que crearà torres que arribaran a 46 metres d’alçària per a portar energia des de França fins al Marroc.

Des de fa mesos, alguns dels setze municipis per on passa aquesta línia s’han mobilitzat amb xarrades informatives, marxes i protestes per a tractar de paralitzar-ho. Els més actius han sigut Borriol, Atzeneta i Sant Joan, que estan preocupats pels efectes que tindrien al seu terme municipal.

També et pot interessar

stats