Juristes Valencians denuncia la "discriminació absoluta" a la Comunitat Valenciana

L’associació reclama "acabar amb anys d'autogovern retallat" i denuncia el tracte discriminatori en qüestions com l'infrafinançament autonòmic, el dret civil valencià o el corredor mediterrani

Juristes Valencians reclama acabar amb la "discriminació" a l'autogovern valencià / À Punt NTC

Juristes Valencians ha organitzat aquest diumenge una manifestació sota el lema "Valencians, dignitat: sí", amb què ha denunciat el tracte discriminatori cap a la societat valenciana en qüestions com les infraestructures ferroviàries, l’infrafinançament autonòmic, la cobertura hídrica al Baix Vinalopó o la capacitat legislativa civil.

L’associació alerta de l’”incompliment sistemàtic” de l’agenda social valenciana i en un comunicat tem que les direccions estatals del PP i el PSOE “rebutgen de manera imminent” en el Congrés la recuperació del dret civil valencià. A més, reclama "acabar amb anys d'autogovern retallat".

“Exigim un tracte just a les cúpules dels partits polítics i que escolten els seus militants valencians per a aprovar ja la recuperació efectiva dels nostres drets civils”, ha advertit el president de Juristes Valencians, José Ramón Chirivella.

Entre els assistents, hi havia el diputat de Compromís al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví; la diputada de Podem al Congrés Rosa Medel; el president de les Corts, Enric Morera; l'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, entre altres.

També et pot interessar

stats