Juliol acumula més de la meitat dels ofegats a la Comunitat Valenciana enguany

Dihuit persones han perdut la vida aquest mes a les platges, piscines, rius o parcs aquàtics

Les platges valencianes lideren el tràgic balanç de les morts per ofegament
La mar i les piscines s'han endut la vida de vora trenta persones aquest mes / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de juliol 2023 - 12:56 Actualitzat: 27 de juliol 2023 - 08:00

Juliol s’ha convertit en un mes dramàtic pel que fa als ofegaments en aigües valencianes. Amb les tres víctimes d’aquest dimarts a la platja de Tavernes de la Valldigna, ja són almenys 18 persones les que han faltat per ofegament enguany en piscines, la mar i altres espais aquàtics. En tot l'any ja es computen 32 víctimes mortals ofegades en la Comunitat Valenciana. Més de la meitat d’aquestes víctimes han perdut la vida tan sols a juliol, segons les estadístiques de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

El còmput anual, en el seté mes de l’any i quan encara queden almenys dos mesos d’afluència de banyistes als espais aquàtics, voreja la meitat de víctimes per ofegament registrades durant tot l’any passat, quan van morir 67 persones en aigües valencianes i la Comunitat Valenciana va ser la que va registrar més víctimes de tot Espanya.

La Comunitat Valenciana acumula des del gener diverses jornades especialment tràgiques. Només el cap de setmana del 7 al 9 de juliol van morir sis persones en espais aquàtics, el següent també en van faltar dues més a causa d’ofegaments.

Entremig, i fins a l’última jornada negra a la mar que es va viure a Tavernes de la Valldigna dimarts de vesprada, han mort almenys huit persones a l’aigua.

A aquestes males xifres, afortunadament, no s’han hagut d’afegir els nombrosos esglais i atencions sanitàries que han rebut nombrosos banyistes, que es compten per desenes durant les últimes setmanes. 

També et pot interessar

stats