Júlia Sevilla, professora honorífica de la UV: "La proposta de Vox a Andalusia és un atac directe a la igualtat"

Alerta que la postura de la formació ultradretana contra les dones "és només el principi" perquè darrere es troba el "desmantellament de l'estat social".

Entrevista a la professora honorífica de la UV, Júlia Sevilla
Entrevista a la professora honorífica de la UV, Júlia Sevilla

Diverses organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana han organitzat per a dimecres concentracions i mobilitzacions en defensa de la llei contra la violència de gènere. La professora de Dret Constitucional de la Universitat de València, Júlia Sevilla, ha expressat en Les notícies del matí la seua preocupació pels plantejaments de Vox durant la negociació per a la formació del govern a Andalusia, que qüestiona la llei contra la violència de gènere per considerar-la inconstitucional

"La proposta de Vox a Andalusia és un atac directe a la igualtat", ha alertat Sevilla. Però, més que per la postura de la formació de Santiago Abascal, la catedràtica valenciana s'ha mostrat més preocupada pel fet que hi haja partits polítics consolidats, que tenen "una trajectòria d'acceptació de lleis que han aconseguit la igualtat de les dones", estiguen disposats a signar plantejaments que "van en contra de la llibertat constitucional" per tal d'aconseguir el poder a Andalusia.

Per això, Júlia Sevilla ha avançat que dimecres, la Casa de les Dones de Guillem de Castro, a València, acollirà un acte reivindicatiu en què es llegirà un manifest que servirà per a concretar la posició dels col·lectius feministes valencians pel que fa a "l'atac" que s'està patint per part de Vox a Andalusia. "Volem fer una crida a la ciutadania i alertar-la que anar contra les dones és només el principi", ha avisat. El que es troba darrere del discurs del partit ultradretà, per a Sevilla, "és tot un desmantellament de l'estat social que afectarà moltes persones". 

També et pot interessar

stats