El juí per les agressions en la manifestació del Nou d’Octubre de 2017 arrancarà el 25 de setembre

Un total de 28 persones seuran al banc dels acusats pels delictes de desordes públics, amenaces, danys, vulneració del dret de manifestació, integració en grup criminal, odi, coaccions o lesions

Imatge de la contramanifestació del 9 d'octubre del 2017 on s'exhibeix simbologia feixista
Imatge de la contramanifestació del 9 d'octubre del 2017 on s'exhibeix simbologia feixista / À Punt Notícies

La secció primera de l'Audiència de València ha assenyalat aquest dimarts el 25 de setembre per a l'inici del judici contra els 28 acusats per les agressions en la manifestació del Nou d'Octubre de 2017, segons ha informat Acció Cultural del País Valencià. Aquesta primera jornada es dedicarà a iniciar el tràmit de qüestions prèvies i, si escau, fer declarar els acusats a la sala Tirant de la Ciutat de la Justícia.

El judici se celebrarà quasi sis anys després dels fets. L'acusació particular que representa la Comissió 9 d'Octubre demana entre cinc i onze anys de presó per a les 28 persones que s'asseuran al banc dels acusats, pels delictes de desordes públics, amenaces, danys, vulneració del dret de manifestació, integració en grup criminal, odi, coaccions o lesions.

Segons sosté la comissió, en els dies anteriors a la manifestació, diverses persones i col·lectius van realitzar en les xarxes socials crides a impedir el dret fonamental de manifestació i llibertat d'expressió dels convocants. Considera que el Nou d'Octubre van actuar amb “absoluta impunitat”, en ocupar el lloc de concentració, la plaça de Sant Agustí de València, on un “nombrós grup de violents extremistes van actuar de forma organitzada per a impedir-la”. Al mateix temps, la comissió assegura que van agredir verbalment i físicament ciutadans que exercien el seu dret de manera pacífica davant la “passivitat de la Policia Nacional”.

L'entitat ha assenyalat que, malgrat el temps transcorregut, “no hem cessat de persistir en la defensa dels drets democràtics fonamentals, davant dels individus violents”, que finalment seran jutjats. L'acusació particular de la Comissió 9 d'Octubre considera que, en aquest cas, es donen els agreujants d'abús de superioritat, de discriminació ideològica i, en alguns casos, de reincidència.

Juntament amb les condemnes de presó, sol·licita per als acusats la pena accessòria de prohibició d'aproximació a una distància de 300 metres del domicili de les entitats integrants de la comissió, així com de les manifestacions o actes que convoquen, per un període superior en dos anys al temps de duració de la condemna.

“De moment, haver aconseguit la imputació de 28 extremistes violents és ja un pas en la bona direcció. La seua condemna serà el necessari missatge de compromís de la justícia amb la democràcia i els drets i d'absolut rebuig social de la violència”, conclou.

També et pot interessar

stats